2009-01-10 12:02:33• hírek • Csenteri Judit

A Kormány nem enged

Kisebb-nagyobb viszályokat kelt a Kormányban az az új rendelet, amely szerint a közintézmények alkalmazottai nem részesülhetnek egyidejűleg nyugdíjban és fizetésben is.

Amíg egyes kormánytagok, s Traian Basescu államelnök is egyetért a rendelettel, addig a Demokrata - és a Szociáldemokrata Párt több tagja is úgy véli, hogy a rendeleten módosításokat kellene eszközölni. Jelenleg azonban mindenki az Alkotmánybíróság határozatára vár. 

Emil Boc egy pénteki sajtótájékoztatója során kijelentette viszont, hogy továbbra is tartja magát ahhoz a sürgősségi rendelethez, amely szerint a nyugdíjas közintézményi alkalmazottaknak dönteniük kell afelől, hogy megkívánják-e tartani állásukat vagy pedig nyugdíjukból szeretnének megélni. Érvelését az Alkotmánybírósághoz is el fogja juttatni – olvashatjuk a realitatea.net tájékoztatásában.

A kormányfő továbbá kijelentette, hogy e rendelettel nem a munkához való jogot akarják korlátozni, mindössze el szeretnék érni azt, hogy közpénzből, vagyis a nép pénzéből egy személynek vagy csak a nyugdíját vagy csak a fizetését folyósítsák. A rendeletre elsősorban erkölcsi megoldásként tekintenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: